Akibat tak tahan ‘diganggu’ makhluk halus, lelaki ini redha hilang RM60 lepas ‘checkin’ hotel di Bukit Merah

Akibat tak tahan ‘diganggu’ makhluk halus, lelaki ini redha hilang RM60 lepas ‘checkin’ hotel di Bukit Merah.

Tempat penginapan berharga rendah sering kali menjadi pilihan pengguna. Selain digunakan untuk hanya merehatkan diri dalam tempoh yang singkat, tempat penginapan berkos rendah sekaligus dapat mengurangkan perbelanjaan seseorang atau sesebuah keluarga.

Dalam pada itu, lain ceritanya pada kali ini merusi perkongsian @malaysianupdatenews di mana lelaki ini memilih untuk menginap di sebuah hotel di Bukit Merah dengan harga penginapan serendah RM60 satu malam.

Beliau pada mulanya memilih untuk menginap di hotel ini berikutan harganya yang rendah. Situasi seram bermula apabila jalan masuk ke hotel tersebut seolah tidak lengang dan tidak berpenghuni.

Malah beliau turut memaklumkan beliau merupakan satu-satunya pelanggan hotel tersebut pada ketika itu.

Akibat tak tahan 'diganggu' makhluk halus, lelaki ini redha hilang RM60 lepas 'checkin' hotel di Bukit Merah

Meskipun mendapati kaunter hadapan tidak berpenghuni dan ruangan dalaman sunyi dan menyeramkan, beliau memilih untuk terus menginap di bilik hotel tersebut.

Dalam pada itu, beliau nampaknya memilih untuk mengubah keputusannya 20 minit selepas check in di hotel tersebut selepas mendengar beberapa bunyi misteri dalam bilik hotel berkenaan.

Bunyi pintu diketuk dan langsir bilik air bergerak sendiri antara didengari beliau sepanjang berada di bilik tersebut sehinggalah azan Maghrib. Bunyi tersebut sekali lagi menghantui beliau selepas azan berakhir.

Beliau seterusnya memilih untuk keluar daripada bilik tersebut serta meneruskan perjalanan ke tempat penginapan yang lain angkara bunyi-bunyi misteri di bilik tersebut.

Menurutnya, beliau mampu untuk berada dalam bilik tersebut namun beliau akui mungkin tidak dapat tidur sepanjang malam sekaligus membuatkan badan beliau letih pada keesokan harinya.

Perkongsian penuh santai lelaki ini telah mendapat perhatian para netizen di mana rata-ratanya turut berkongsi pengalaman yang sama di hotel ini.

Malah, hotel ini dikatakan turut menjadi pilihan kumpulan paranormal. Tidak kurang juga pengguna TikTok lain tampil berkongsi situasi seram sepanjang menginap di hotel ini.

BACA:
Pasangan terkejut dengar tangisan bayi ketika bersiar-siar, tak sangka di tanam hidup-hidup oleh ibu bapa kandung
Pemimpin masyarakat buat solat istikharah sebelum ‘sailang’ isteri orang, siap bawa anak-anak tinggalkan suami
Baju tak basuh dan sinki tersumbat, bibik bawa barang keluar dan lari dengan jantan masa majikan pergi program RXZ Members