Ambang 2024 bertukar tragedi, 2 pekerja terkena letupan bunga api

Seorang lelaki telah meninggal dunia manakala rakannya mengalami kecederaan serius dalam kejadian letupan bunga api di sebuah hotel di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Aidi Sham Mohamed, menyatakan bahawa kejadian tersebut berlaku di bahagian bumbung tempat letak kenderaan hotel tersebut.

Kedua-dua mangsa adalah pekerja dari syarikat pemasangan bunga api yang diberi tugas untuk memasang bunga api untuk pertunjukan sempena malam ambang tahun baru 2024 di hotel tersebut.

“Pada kira-kira jam 12.30 tengah hari, mereka diberi tugas untuk memasang bunga api untuk pertunjukan sempena malam ambang tahun baru 2024.

“Akibat kejadian itu, seorang lelaki tempatan berusia 40 tahun telah meninggal dunia, manakala seorang lagi berusia 39 tahun telah dihantar ke Hospital Port Dickson untuk mendapatkan rawatan akibat terkena serpihan bahan bunga api yang meletup,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Ambang 2024 bertukar tragedi, 2 pekerja terkena letupan bunga api

Aidi Sham menasihati orang awam supaya tidak menyebarluaskan isu ini kerana boleh mengganggu siasatan pihak polis.

“Kejadian ini masih dalam proses siasatan polis dan kami harap orang ramai tidak menyebarkan isu atau menyebabkan kekeliruan dalam masyarakat.

“Kes ini sedang disiasat dan diperlakukan sebagai kematian yang mendadak,” katanya.

Sebelum ini, rakaman video dan gambar kejadian letupan beberapa das bunga api di hotel tersebut telah menjadi viral di media sosial.

BACA:
Guna 3 bahan ini untuk elak habuk melekat dekat kipas, mesti bersih berbulan-bulan
Seminggu alami gatal-gatal yang serius, wanita terkejut jumpa labah-labah bersarang dalam telinga
Gambar untuk simpanan peribadi bocor, guru digantung kerja gara-gara cium pelajar lelaki