Anak ahli politik bunuh kekasih dengan kejam, pukul kekasih dan gilis dengan kereta sampai mati

Anak ahli politik bunuh kekasih dengan kejam, pukul kekasih dan gilis dengan kereta sampai mati.

Dipukul dan digilis dengan kereta oleh teman lelakinya yang juga merupakan anak kepada ahli politik, seorang wanita berusia 29 tahun berasal dari Sukabumi, Indonesia maut.

Kronologi pembunuhan mangsa yang dikenali sebagai DSA bermula apabila suspek bernama Gregorius Ronald Tannur, 31, membawa mangsa ke pusat karaoke di Surabaya untuk berhibur.

Namun tidak lama kemudian, berlaku pertengkaran besar antara suspek dan mangsa dalam bilik karaoke tersebut.

Suspek kemudiannya mengheret tangan mangsa keluar dari bilik karaoke ke tempat parkir kereta yang agak sunyi sebelum suspek bertindak memukul dan menggilis mangsa dengan kereta.

Kejadian itu bagaimanapun berjaya dirakam oleh kamera litar tertutup (CCTV) premis berkenaan.

Anak ahli politik bunuh kekasih dengan kejam, pukul kekasih dan gilis dengan kereta sampai mati

Insiden itu juga disedari pengawal keselamatan di situ, namun mereka hanya mampu menjadi penonton sehinggalah suspek menyumbat mangsa ke dalam kereta untuk dibawa pulang ke pangsapuri.

Setibanya ke pangsapuri tersebut, suspek mengeluarkan mangsa untuk dibawa ke biliknya namun mangsa didapati rebah ketika di kawasan parkir kereta.

Suspek yang panik melihat mangsa dalam keadaan lemah meminta bantuan orang awam di lokasi kejadian untuk membawa mangsa ke Hospital Nasional namun dia tidak dapat diselamatkan kerana telah meninggal dunia.

Hasil siasatan polis mendapati ada kesan lebam pada bahagian leher, kepala, kaki, dada dan lengan mangsa akibat dipukul dan digilis dengan kereta.

Berdasarkan laporan media Indonesia, suspek masih diburu sementara punca sebenar kejadian dalam siasatan.

Pada masa sama, ahli politik terbabit juga enggan memberikan sebarang komen berhubung kejadian itu, sambil menyerahkannya kepada siasatan polis.

BACA:
Ibu yang teraniaya, diheret anak turun tingkat 3 gara-gara berebut duit pencen polis
Penduduk akan dikompaun RM2,000 jika parking kereta di depan rumah sendiri atau jiran
Gara-gara takut hilang hak penjagaan, ibu sanggup penggal, masak dan makan kepala anak