Anak beranak jadi jutawan segera, jumpa peti berisi duit ketika mencari logam dalam tasik

Anak beranak jadi jutawan segera, jumpa peti berisi duit ketika mencari logam dalam tasik.

Menurut Daily Mail, George Tindale dan bapanya, Kevin, sedang melakukan aktiviti mencari barang logam dengan menggunakan peralatan khas di Sungai Witham di Grantham, Lincolnshire, ketika mereka membuat penemuan luar biasa.

Anak beranak ini terkejut besar apabila menemui sebiji peti besi lama dan mendapati sejumlah wang bernilai kira-kira 2,500 dolar Australia (RM7,551) tersimpan dalam plastik di dalam peti tersebut.

Selain daripada wang tunai, mereka juga menemui sekeping sijil senjata api dan beberapa kad bank yang sudah tamat tempoh pada 2004. Sebagai tindak balas terhadap penemuan ini, mereka berusaha untuk menjejak pemilik asal peti besi tersebut.

Peti besi tersebut akhirnya diidentifikasi sebagai barang curian yang diambil dari pejabat seorang ahli perniagaan bernama Rob Everett pada tahun 2000 ketika pejabatnya disusupi.

Anak beranak jadi jutawan segera, jumpa peti berisi duit ketika mencari logam dalam tasik

Anak beranak ini berjaya mencari dan menghubungi Rob Everett, dengan niat untuk memulangkan peti besi tersebut kepadanya. George dan Kevin kemudiannya bertemu dengan Rob Everett di premis perniagaan di Grantham untuk menyerahterimakan hartanya.

Rob Everett, terkesan dengan keikhlasan dan kejujuran kedua-dua beranak itu, turut menawarkan peluang pekerjaan kepada George Tindale, walaupun usianya baru 15 tahun, jika berminat.

George Tindale dan bapanya berkongsi minat yang sama dalam aktiviti mencari barang logam menggunakan ‘pancing magnet’.

BACA:
Geli tengok lelehan sos dan kicap keliling botol, 2 teknik ni sangat berkesan untuk pastikan botol sentiasa bersih
Pernah tak rasa jantung tiba-tiba berdegup laju? Ini jawapan dan punca yang ramai tak tahu
Sebelum ditidurkan, Suhaimi Saad sempat minta maaf di media sosial