Budak 7 tahun bengkak pipi dilempang guru gara-gara tak jumpa surat dalam bag sekolah

Budak 7 tahun bengkak pipi dilempang guru gara-gara tak jumpa surat dalam bag sekolah.

Satu perkongsian kini tular di media sosial berkenaan tindakan seorang guru sekolah yang digelar sebagai ustazah melempang anak murid sekolah rendah hingga mengundang kemarahan netizen.

Kesan tampar itu telah menyebabkan pipi mangsa bengkak dan difahamkan ia sebab perkara yang remeh.

Menurut perkongsian di platform X, individu yang dipercayai sepupu kepada mangsa menjelaskan bahawa mangsa dilempang dengan begitu kuat hanya kerana tidak menjumpai surat yang ada di dalam begnya.

Difahamkan, mangsa dilempang di depan orang ramai termasuklah di hadapan guru-guru lain.

“Ustazah tu mintak surat, cousin i cari dalam bag tak jumpa then just because cousin I tak jumpa she lempang my cousin????? KENAPA DIA TAK TOLONG CARI ATLEAST??? KENAPA KENA LEMPANG DEPAN ORANG RAMAI??”

Budak 7 tahun bengkak pipi dilempang guru gara-gara tak jumpa surat dalam bag sekolah

Mangsa yang baru sahaja berumur 7 tahun pergi ke klinik bersama ibunya dan doktor mengesahkan bahawa pipinya dilempang dan ia telah menyebabkan bengkak.

Malah, keluarga mangsa ada menghubungi pihak sekolah dan mereka yang menyaksikan kejadian tersebut tak bertanyakan langsung akan keadaan mangsa.

“Ustazah tu badan sah la lagi besar daripada budak umur 7 tahun. Benda la kau fikir masa kau lempang ek badan besar tangan pun mesti lah besar kan.”

Difahamkan, kejadian ini berlaku di sebuah sekolah kebangsaan di Klang dan sepupu kepada mangsa ada mendedahkan nama ustazah tersebut.

Jelas wanita ini lagi, surat yang dicari itu akhirnya dijumpai selepas mangsa dilempang oleh pelaku. Kes ini telah menjadi kes polis dan dikatakan suspek telah dihubungi oleh pihak polis.

Dikhabarkan lagi, selepas kes ini tular, guru besar di sekolah tersebut baru hubungi keluarganya untuk selesaikan masalah ini. Agak mengecewakan buat wanita ini apabila mendengar alasan pihak sekolah sibuk dengan kursus menjadi sebab mereka lambat memberi respon.

https://twitter.com/ndfna/status/1703999956972163453
BACA:
Model wanita dikecam, gara-gara memperagakan skirt pendek yang tertera ayat dua kalimah syahadah
Wanita hilang kaki dan tangan, buah pinggang tidak berfungsi gara-gara makan tilapia yang dibeli di pasaraya
“Nafkah aku bagi RM8k sebulan” – suami terkilan isteri curang dengan majikan, siap terlanjur dan bertukar gambar tak senonoh