JebatDerhaka

Budak 7 tahun didenda dan dirotan, gara-gara bawa bir ke sekolah dan mabuk bersama rakan kelas

Budak 7 tahun didenda dan dirotan, gara-gara bawa bir ke sekolah dan mabuk bersama rakan kelas.

Memang betul sharing is caring, lebih-lebih lagi kalau kita terapkan pegangan ini kepada kanak-kanak, tapi kena lah tengok apa yang yang dikongsikan tu.

Satu kes yang berlaku di Fujian, China apabila seorang kanak-kanak berumur 7 tahun senyap-senyap curi minuman alkohol iaitu bir daripada peti sejuk rumahnya dan masukkan ke dalam beg.

Dia bawa bir tersebut pergi ke sekolah dan kongsi minuman itu bersama-sama dengan kawan sekolahnya. Namun begitu, mereka hanya sempat minum satu botol sahaja kerana dia dan rakan-rakan dah mula ‘tumbang’ dalam kelas.

Budak 7 tahun didenda dan dirotan, gara-gara bawa bir ke sekolah dan mabuk bersama rakan kelas

Tak lama selepas itu, cikgu sampai ke kelas dan terkejut apabila melihat murid-murid tersebut tertidur di atas meja. Cikgu itu mula menjadi resah melihat keadaan mereka dan dari sinilah cikgu tersebut dapat tahu yang mereka ada minum bir yang dibawa oleh murid lelaki itu setelah disoal jawab.

Mujur kanak-kanak itu tidak minum banyak dan mereka semua berkongsi minum 1 botol sahaja. Disebabkan itu, murid-murid berkenaan telah didenda dan dipukul dengan penyangkut baju sehingga penyangkut baju itu pecah.

SUMBER

BACA:
Kecoh satu dewan, jasad makhluk asing dipamerkan kepada umum masa sidang parlimen berlangsung
Konduktor bas dibantu dua individu, tiba-tiba pengsan ketika bertugas gara-gara penumpang bawa durian
Bekas pengasuh TMJ bersyukur, masih diingati ketika bertemu Permaisuri Johor dalam lawatan rakyat