JebatDerhaka

Pengemis alaf baru, guna QR untuk raih duit sedekah

Pengemis alaf baru, guna QR untuk raih duit sedekah

Seorang pengemis buta di Guwahati, negeri Assam, menarik perhatian pengguna media sosial dengan cara mereka meminta sedekah yang unik, lapor portal berita Hindustan Times kelmarin. Dalam video yang menjadi viral di platform X, pengemis yang dikenali sebagai Dashrath menerima sedekah melalui pembayaran secara digital. Dashrath kelihatan memakai kalung yang mengandungi Kod QR sebelum mendekati dua … Read more

Ibu dan anak ‘scam’ orang ramai, pura-pura sakit untuk dapatkan bantuan

Ibu dan anak 'scam' orang ramai, pura-pura sakit untuk dapatkan bantuan

Seorang ibu dan anaknya menjadi viral di media sosial kerana dituduh berpura-pura sakit demi mendapatkan bantuan di sebuah hospital di Jakarta, lapor akhbar Tribun Jabar semalam. Menurut seorang pengguna TikTok yang menggunakan akaun @telimsartan pada Isnin lepas, dia dan rakan Suherna datang meminta bantuan untuk menempah perkhidmatan teksi dalam talian. Suherna memberitahu pengguna itu bahawa … Read more

Penat balik kerja tak hilang lagi, balik je rumah bini aku jerit-jerit, tak sangka ini yang aku dengar lepas tegur isteri aku

Penat balik kerja tak hilang lagi, balik je rumah bini aku jerit-jerit, tak sangka ini yang aku dengar lepas tegur isteri aku

Anak laki aku sorang umur 2 tahun setengah. Petah bercakap, sangat aktif, bijak. Alhamdulillah. Sorang lagi mak orang, dia umur 30 tahun dah, tapi macam per4ngai budak 3 – 4 tahun. Hari – hari ada je benda yang nak berg4duh dengan anak. Aku tak tau nak buat macam mana lagi dah. Aku selalu rasa bini … Read more

Niat tak menghalalkan cara, lelaki sanggup menyamar dari perempuan semata-mata nak tengok gadis berniqab

Niat tak menghalalkan cara, lelaki sanggup menyamar dari perempuan semata-mata nak tengok gadis berniqab

Kejadian seorang lelaki menyamar dengan berpakaian perempuan dan menyelinap masuk ke saf jemaah wanita di rumah Allah bukanlah perkara yang baru dilaporkan. Biasanya, taktik ini digunakan untuk mencuri beg para jemaah yang mungkin mengandungi barang berharga seperti telefon bimbit atau wang. Tangan wanita yang berjubah hitam yang kelihatan kasar mencetuskan kecurigaan di kalangan jemaah perempuan. … Read more

Jemaah terkejut beruk, lelaki selamba tunggang motosikal kuasa elektrik dalam masjid

Jemaah terkejut beruk, lelaki selamba tunggang motosikal kuasa elektrik dalam masjid

Sebuah video yang viral di media sosial Indonesia memperlihatkan seorang lelaki menunggang sebuah motosikal elektrik di dalam masjid, lapor portal berita Wolipop semalam. Dalam video yang dikongsi di platform TikTok, lelaki tersebut dilihat menunggang motosikal melalui ruang solat yang tidak berjemaah ketika itu. Menurut penjelma video tersebut, Aify, dia sedang berehat di dalam masjid di … Read more

Erra Fazira buat dua perkara ini untuk sentiasa nampak sibuk, nak elak fikir pasal jodoh

Erra Fazira buat dua perkara ini untuk sentiasa nampak sibuk, nak elak fikir pasal jodoh

Sebut sahaja Primadona Malaysia, pasti anda semua kenal dengan sosok wanita jelita dan pelakon era 90-an, Erra Fazira. Meskipun usianya kini sudah mencapai 49 tahun, kejelitaan Erra Fazira tetap menonjol dan tidak memudar. Erra, yang dikenali sebagai wanita yang mesra, rendah hati, dan berfikiran positif, masih kekal relevan dalam industri seni tanah air hingga hari … Read more