Cekal seorang wanita berusia 28 tahun, berjaya lahir kembar 4 ketika perang meletus di Filestin

Ustaz Azhar Idrus, seorang penceramah bebas terdahulu, mengeluarkan pujian terhadap kemuliaan yang diberikan oleh Allah kepada orang Palestin untuk merasai nikmat paling sedap di dunia iaitu mati syahid. Beliau menyatakan bahawa umat Islam di Palestin dijanjikan oleh Allah untuk membawa 70 ahli keluarga ke syurga abadi selepas mati syahid.

Beliau menyampaikan pandangan ini melalui satu video ceramah yang dimuat naik di aplikasi TikTok. Dalam ceramah tersebut, Ustaz Azhar Idrus menyebut bahawa umat Islam di Palestin adalah golongan istimewa yang mendapat janji istimewa dari Allah.

Cekal seorang wanita berusia 28 tahun, berjaya lahir kembar 4 ketika perang meletus di Filestin

Sebagai contoh, Iman al-Masry, seorang wanita muda dari utara Gaza, menghadapi pengalaman yang mencabar apabila dia, yang pada ketika itu hamil enam bulan bersama tiga anaknya, terpaksa berjalan kaki sejauh lima kilometer untuk mencari tempat perlindungan selepas perang Hamas-Israel. Iman akhirnya melahirkan kembar empatnya, dua anak perempuan dan dua anak lelaki, setelah melalui pembedahan pada 18 Disember.

Iman dan anak-anaknya kini tinggal di sebuah sekolah di Deir al-Balah bersama dengan kira-kira 50 ahli keluarga besar yang lain. Mereka meninggalkan rumah mereka sebagai hasil dari pertempuran yang disebut-sebut menyebabkan 1.9 juta penduduk Palestin melarikan diri dari rumah mereka, menurut anggaran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

BACA:
Wanita kongsi kisah seram di hospital, nampak sepasang kaki pucat dibalik tirai
“Dah dua tahun komen nak” – Individu dedah sindiket penipuan yang digunakan Aisar Khaleed
Untuk tumbesaran bayi yang lebih sihat, elakkan dari bagi madu, ini punca yang ramai tak tahu