JebatDerhaka

Erra Fazira buat dua perkara ini untuk sentiasa nampak sibuk, nak elak fikir pasal jodoh

Sebut sahaja Primadona Malaysia, pasti anda semua kenal dengan sosok wanita jelita dan pelakon era 90-an, Erra Fazira. Meskipun usianya kini sudah mencapai 49 tahun, kejelitaan Erra Fazira tetap menonjol dan tidak memudar.

Erra, yang dikenali sebagai wanita yang mesra, rendah hati, dan berfikiran positif, masih kekal relevan dalam industri seni tanah air hingga hari ini. Selain aktif dalam bidang lakonan, bakat Erra dalam dunia nyanyian turut mencuri perhatian. Kemampuan vokal bekas Ratu Cantik Malaysia ini mendapat pujian ramai apabila dia berkolaborasi dengan legenda rock tanah air dalam Konsert Romantika Awie di Sabah pada Ogos tahun lepas.

Walaupun sibuk dengan kerjaya sebagai anak seni, duta, ahli perniagaan, dan dengan usia yang semakin meningkat, Erra tetap menjalani aktiviti lasak dan bersukan tanpa mengira halangan. Malah, aktres filem Maria Mariana ini gemar berbasikal bersama teman-teman dan anak tersayang, Engku Aleesya.

Erra Fazira buat dua perkara ini untuk sentiasa nampak s ibuk, nak elak fikir pasal jodoh

Erra mengamalkan gaya hidup sihat dengan rutin senaman dan pengambilan diet seimbang. Beliau sering berkongsi momen berkualiti bersama anaknya, termasuk menonton filem Barbie bersama-sama.

Erra juga sering menghadiri majlis ilmu dan sesi usrah yang diadakan oleh rakan-rakan artis. Keikutsertaannya dalam majlis-majlis tersebut menunjukkan keinginannya untuk mendalami ilmu agama. Erra turut membawa anaknya ke majlis-majlis tersebut, menunjukkan komitmen beliau sebagai ibu tunggal untuk mendekatkan diri pada Allah.

Sejak beberapa tahun lalu, Erra Fazira kerap menghadiri majlis-majlis ilmu, menunjukkan keinginan beliau untuk mendalami agama. Meskipun beliau seorang wanita berdikari dan ibu tunggal, Erra tidak membiarkan keadaan tersebut menghalang beliau daripada mengejar impian.

“Jangan menghempas diri… kita kena bangun. Kita tak ada orang lain untuk kita nak bersandar. Jadi, semua sandaran tu hanya kepada kita. Maka bangunlah. Kita ketepikan tanggapan orang lain terhadap kita. Tapi kadang-kadang yang paling sakit itu adalah tanggapan daripada keluarga atau saudara-mara sendiri. Tapi tak apa, itu semua cliche. Kita buktikan bahawa ibu tunggal boleh membesarkan anak, boleh hidup dengan baik, boleh didik anak dengan baik. Yang penting, kita balance dunia akhirat,” tutur Erra Fazira dalam temu bual bersama Nona pada Oktober 2018.

BACA:
Penduduk dan pihak berkuasa terkejut, air sungai bertukar warna jingga terang, sebiji macam teh ais
Majlis kahwin digital, tetamu perlu tunjuk jemputan dari telefon, boleh tahu siapa tak hadir dan tidak diundang
“2 tahun perkahwinan aku tak seperti orang lain, banyak masalah yang berlaku, lagi pelik aku disentuh 3 bulan sekali”