Isteri bingung permohonan cerai tertangguh akibat peguam yang dilantik tarik diri, bila diselidik ini rupanya yang berlaku

Setiap pekerjaan pasti memiliki cabarannya sendiri, dan cabaran-cabaran tersebut bervariasi mengikut individu, situasi, dan bidang pekerjaan.

Bagi seorang peguam, cabaran utamanya biasanya berkaitan dengan kes-kes yang mereka tangani. Seorang peguam Syarie baru-baru ini berkongsi pengalaman mengenai salah satu kes yang menjadi cabaran dalam kerjayanya.

Muhammad Syarafi menceritakan tentang kes seorang isteri yang mengemukakan permohonan fasakh untuk cerai. Wanita tersebut telah melantik sejumlah peguam untuk mewakili kesnya, namun hingga kini, kebanyakan peguam menarik diri sehingga tinggal hanya peguam yang keenam yang bersedia mengendalikan kes tersebut.

Apabila ditanya mengenai situasi itu, ternyata suami wanita tersebut dikatakan terlibat dalam amalan ilmu hitam dengan menghantar gangguan kepada peguam-peguam yang mewakili isterinya. Menurut Muhammad Syarafi, keadaan ini menjadi nyata ketika semua peguam yang dilantik mengalami gangguan serupa, termasuk ahli keluarga mereka.

Isteri bingung permohonan cerai tertangguh akibat peguam yang dilantik tarik diri, bila diselidik ini rupanya yang berlaku

Diketahui bahawa punca utama masalah ini adalah kerana suami tidak bersedia melepaskan isterinya secara baik, dan menurut pendapat peguam tersebut, kes ini masih belum selesai.

Apabila melihat ruangan komen, banyak individu yang berkongsi pengalaman mereka mengenai cabaran menjadi seorang peguam, seperti diganggu oleh pihak-pihak yang tidak puas hati atau terlibat dengan gangsterisme.

BACA:
Pelajar universiti hadapi jangkitan dalam rahim lepas gugurkan kandungan, termakan pujuk rayu pelakon lelaki
Zakar semakin kecil selepas buat rawatan, ahli perniagaan minta doktor bayar pampasan RM76,422
“Saya bersyukur bapa tiri meninggal dunia, ingat kan sampai situ je, dia kejar saya sampai dalam mimpi”