Keadaan terkini bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-5

Keadaan terkini bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-5.

Terdahulu, bekas Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar, mendedahkan mengenai penyakit demensia yang diidapi oleh bekas Perdana Menteri, iaitu Tun Abdullah Ahmad Badawi atau lebih akrab dengan panggilan Pak Lah.

Menurut bekas ketua pemuda itu, Pak Lah mula menunjukkan tanda-tanda kemerosotan kognitif sejak awal 2009 selepas beliau bersara daripada jawatan Perdana Menteri.

“Menyudahkan Dunia Politik dengan Nama yang Baik”

Baru-baru ini, sebuah video telah menjadi viral di media sosial TikTok milik @romyirwanshah9977 yang menarik perhatian ramai. Video tersebut kini telah mencapai jumlah tontonan sebanyak 2.3 juta, disukai sebanyak 126 ribu kali, dan menerima 645 komen.

Keadaan terkini bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-5

Dalam video tersebut, keadaan terkini Pak Lah dipaparkan. Beliau duduk di atas kerusi roda sambil dibawa keluar dari sebuah kereta berwarna putih untuk menghadiri sebuah acara.

Banyak yang terharu melihat keadaan terkini Pak Lah. Mereka turut meninggalkan komen menyatakan penghargaan terhadap bekas Perdana Menteri ini, mengingat banyak manfaat yang telah diberikan kepada rakyat semasa beliau berkhidmat, sehingga jasanya tidak dilupakan.

Walau bagaimanapun, mari kita bersama-sama berdoa untuk kesihatan Pak Lah, semoga beliau pulih sepenuhnya. Semoga kita semua diberkati, baik dalam kehidupan dunia mahupun akhirat.

@romyirwanshah9977 i miss you our #PM5 #PakLah #TunAbdullahAhmadBadawi ♬ original sound – ROMY IRWAN (Saga Grab Driver)✅ – ROMY IRWAN SHAH ✅
BACA:
Ingatkan guna minyak sedap dah, rupanya guna pasir pantai lagi sedap untuk goreng keropok lekor
‘Jackpot’ si tukang cuci, jumpa berlian bernilai RM105,977 ketika buat pembersihan di lapangan terbang
Bakal isteri tolak kereta sebagai mahar mas kahwin, apa yang diminta buat satu keluarga terkejut