Kecoh satu kampung, wanita berstatus janda tiba-tiba beranak, terasa ‘sesuatu’ masuk dalam rahim dan perut jadi besar

Kecoh satu kampung, wanita berstatus janda tiba-tiba beranak, terasa ‘sesuatu’ masuk dalam rahim dan perut jadi besar.

Memang sudah lumrah buat setiap wanita yang berkahwin untuk mempunyai keinginan untuk mengandung dan melahirkan anak sebagai penyeri rumahtangga mereka.

Namun baru-baru ini satu perkara ‘pelik’ berlaku kepada seorang wanita berstatus janda apabila tiba-tiba melahirkan anak tanpa tahu dirinya hamil!

Kejadian ‘pelik’ ini telah berlaku di sebuah daerah di Kabupaten Cianjur, Indonesia. Menurut laporan Tribun News, wanita yang bernama Siti Jainah berusia 25 tahun itu merasakan ada sesuatu yang memasuki ke dalam rahim lalu perutnya membesar.

Tidak lama kemudian ia kembali normal, sebelum membesar lagi dan melahirkan seorang bayi.

“Beberapa jam sebelum melahirkan saya merasa ada yang masuk ke dalam rahim saya dan terasa sakit. Setelah itu selama 15 minit perut saya tiba-tiba buncit dan membesar.

Kecoh satu kampung, wanita berstatus janda tiba-tiba beranak, terasa 'sesuatu' masuk dalam rahim dan perut jadi besar

“Selang dua minit perut saya kembali rata dan akhirnya saya sakit perut lalu melahirkan bayi yang berjantina perempuan,” jelasnya.

Walau bagaimanapun, sewaktu melahirkan bayi berkenaan Siti telah dibantu oleh seorang bidan dalam kejadian yang berlaku pada Rabu lepas.

“Jujur sehingga sekarang saya masih terkejut. Mungkin ini sudah takdir dari Allah SWT. Yang penting saya dan bayi dalam keadaan sihat,” katanya.

Khabarnya, Siti sebelum ini pernah menikah bersama seorang jejeka warganegara Agrabinta, namun jodoh mereka tidak berpanjangan dan terpaksa berpisah pada empat bulan lalu.

BACA:
Berang barang yang dibeli dengan harga RM5000 tak nampak baru, keluarga nekad ‘serang’ premis perabot dan maki pekerja
Iklan tulisan tangan asal untuk Apple-1 Computer yang ditulis oleh Steve Jobs dijual pada harga RM817,000
Iklan tulisan tangan asal untuk Apple-1 Computer yang ditulis oleh Steve Jobs dijual pada harga RM817,000