JebatDerhaka

Kecoh satu pesawat, kuda dalam kargo kenderaan mengamuk dan terlepas ketika penerbangan

Kecoh satu pesawat, kuda dalam kargo kenderaan mengamuk dan terlepas ketika penerbangan.

Sebuah pesawat terpaksa berpatah balik ke lapangan terbang setelah seekor kuda dalam kargo kenderaan itu mengamuk dan terlepas. Insiden tersebut berlaku kira-kira setengah jam selepas pesawat meninggalkan New York dalam perjalanan ke Belgium.

Kru pesawat kargo Boeing 747 tersebut menghubungi pusat kawalan trafik udara untuk memberitahu tentang insiden kuda yang terlepas.

“Kami tidak ada masalah dari segi penerbangan, tetapi kami perlu kembali ke New York kerana kuda yang kami bawa terlepas dari tempatnya dan tidak dapat dikawal,” lapor juruterbang pesawat itu dalam rakaman kawalan trafik udara yang diperolehi dari Live ATC.

Kecoh satu pesawat, kuda dalam kargo kenderaan mengamuk dan terlepas ketika penerbangan

Data FlightRadar24 menunjukkan bahawa pesawat naik ke ketinggian 31,000 kaki sebelum terpaksa membuat pusingan U di luar pantai Boston. Audio menunjukkan bahawa pesawat membuang sekitar 20 ton bahan bakar ke atas Atlantik untuk memastikan berat pesawat tidak melebihi had selamat untuk mendarat.

Juruterbang terdengar meminta kawalan trafik udara mendapatkan doktor haiwan hadir apabila penerbangan mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa John F. Kennedy, New York.

Pesawat akhirnya berjaya mendarat dan diberikan bantuan yang diperlukan.

BACA:
Gurauan membawa padah, anak istimewa patah tulang belakang akibat kawan tarik kerusi
“Aku kahwin atas janji yang kawan aku berikan kepada aku, kami tak pernah tinggal bersama, benda yang jadi lepas tu buat aku serba salah dengan arwah”
Jiran buat perangai pelik, tuang sebotol air kencing dalam kasut pemilik rumah, tak pernah bergaduh atau bertegur sebelumnya