Kemaluan terpotong ketika majlis berkhatan, bapa risau anak sering marah dan suka menyendiri

Kemaluan terpotong ketika majlis berkhatan, bapa risau anak sering marah dan suka menyendiri.

Majlis berkhatan untuk anak lelaki merupakan satu tuntutan agama yang penting. Kebiasaannya, kanak-kanak akan menjalani proses berkhatan apabila mereka berumur kira-kira 12 tahun, dan momen ini biasanya dirayakan dengan meriah.

Walau bagaimanapun, satu kejadian yang menyedihkan berlaku apabila kemaluan seorang kanak-kanak terputus semasa majlis berkhatan beramai-ramai di sebuah pusat kesihatan di Daerah Lahat, Sumatera Selatan, Indonesia.

Bapa mangsa yang marah hadir untuk membuat aduan bersama keluarganya di sebuah balai polis di Palembang. Kejadian ini dilaporkan berlaku pada 17 Oktober lalu.

Kemaluan terpotong ketika majlis berkhatan, bapa risau anak sering marah dan suka menyendiri

Peguam bela mangsa, Fitriadi, memberitahu bahawa kanak-kanak tersebut mengalami perubahan sikap selepas kemaluannya terputus semasa proses berkhatan.

“Secara psikologi, kanak-kanak itu mengalami perubahan, dia sering marah dan sering menyendiri,” kata Fitriadi kepada pemberita.

Keluarga mangsa, berdasarkan pemeriksaan perubatan, menyatakan bahawa kemaluan yang terputus tersebut tidak dapat disambung semula.

Sementara itu, bapa kanak-kanak, Alex Musriawan, berharap akan ada keadilan untuk anaknya. “Kami meminta keadilan. Kes ini diserahkan sepenuhnya kepada peguam,” jelasnya.

BACA:
Pemandu bas berang, penumpang selamba buang ‘hajat’ dekat tempat duduk, buat muka tak bersalah ketika dimarah
Pengantin tampal stiker minta maaf dekat doorgift mi segera yang diberi, elak berlaku salah faham para tetamu
Doktor bingung ketika melakukan pemeriksaan, jumpa lalat dalam usus lelaki berusia 63 tahun