Lelaki terkilan ijazah berkat 4 tahun di menara gading hangus, dibakar teman wanita sebab perkara remeh

Lelaki terkilan ijazah berkat 4 tahun di menara gading hangus, dibakar teman wanita sebab perkara remeh.

Hanya kerana isu remeh, seorang wanita telah mengambil tindakan nekad dengan membakar ijazah bekas kekasihnya selepas mereka berdua bertengkar.

Difahamkan bahawa wanita tersebut dikenali sebagai Rebecca, dan tindakan kontroversialnya itu dipicu oleh bekas teman lelakinya, Bryan Nicholas, yang tidak mengembalikan topi keledarnya.

Tidak dapat dipastikan dengan jelas bagaimana pergaduhan antara mereka berdua berlaku, tetapi berdasarkan apa yang telah tersebar, Rebecca mengakui bahawa dia tidak puas hati kerana Bryan tidak berusaha berkomunikasi dengan baik untuk menyelesaikan masalah di antara mereka.

Lelaki terkilan ijazah berkat 4 tahun di menara gading hangus, dibakar teman wanita sebab perkara remeh

“Empat tahun berusaha untuk mendapatkan sarjana, musnah dibakar bekas kekasih kerana topi keledarnya tidak dikembalikan,” tulis Bryan, seorang graduan Universitas Pembangunan Jaya, Tangerang Selatan, Indonesia, di Instagram @menfestangerang.

Bryan menjelaskan bahawa dia pergi ke rumah Rebecca dengan niat untuk mengembalikan topi keledar wanita itu, tetapi dia kecewa apabila situasi menjadi semakin rumit.

Rata-rata netizen telah mengutuk tindakan Rebecca, menggambarkannya sebagai sesuatu yang melampau hanya kerana isu yang sangat remeh.

BACA:
“Rumah saya sering diganggu, suara mengilai, tiup leher semua, bila fikir balik, ini rupanya punca terkena benda ni”
Resah dengar alunan suara orang mengaji, pemuda nekad ‘serang’ imam dalam masjid
Warganet bingung lihat gelagat wanita ini, guna minyak diesel isi dekat kereta Proton X50 miliknya