Majlis perkahwinan paling ‘rare’! Tetamu boleh pilih bermacam jenis mi segera sebagai menu hidangan

Setiap orang pasti boleh membuat anggaran tentang menu yang biasa disajikan dalam majlis perkahwinan oleh pihak pengantin kepada tetamu. Namun, satu majlis perkahwinan di Jakarta, Indonesia, telah menarik perhatian apabila mereka menyajikan menu mi segera kepada tetamu yang hadir.

Video majlis perkahwinan ini menjadi viral di aplikasi TikTok apabila pemilik lokasi perkahwinan tersebut memuat naik rakaman menu yang disediakan semasa majlis berlangsung.

Menu mi segera yang unik ini menawarkan pilihan berbagai perisa mi segera Indomie yang diletakkan di atas meja, dan tetamu dapat memilih jenis mi yang mereka suka sebelum dimasak oleh kakitangan yang bertugas di situ.

Setiap bungkusan mi segera Indomie disertakan dengan pelbagai topping seperti sayuran, telur, dan bakso. Tambahan pula, beberapa bahan tambahan seperti sayur-sayuran, telur, dan bebola bakso turut disediakan bagi menambahkan rasa mi segera yang bakal dinikmati oleh tetamu.

Majlis perkahwinan paling 'rare'! Tetamu boleh pilih bermacam jenis mi segera sebagai menu hidangan

Pemilik tempat tersebut, seperti yang dilaporkan oleh detikbali, menyatakan bahawa menu mi segera ini merupakan salah satu menu baru dalam food stall majlis perkahwinan tersebut. Beliau menjelaskan bahawa pihak pengantin telah bersetuju untuk menambahkan menu ini dengan menyediakan 100 bungkusan mi segera bagi tetamu yang hadir.

Reaksi daripada ruangan komen menunjukkan kegembiraan dan keterujaan terhadap konsep unik ini, dan ramai yang berminat untuk meniru idea ini dengan menyajikan mi segera kepada tetamu apabila mereka mengadakan majlis perkahwinan kelak.

@villa_srimanganti

♬ original sound – Venue Wedding Jakarta
BACA:
“Kejadian yang tak boleh aku lupakan lepas aku hack telefon bini aku, apa yang aku nampak buat aku mengucap panjang”
Bayi perempuan dibuang keluarga hanya kerana cacat dibahagian mulut, ibu bapa terima nota selepas 20 tahun
Pelik dengan kelakuan ‘suami’ lepas 10 bulan kahwin, isteri dan keluarga terkejut dapat tahu hal sebenar