Nasib tidak menyebelahi lelaki ini, tersangkut dalam kon ketika berteduh hujan

Nasib tidak menyebelahi lelaki ini, tersangkut dalam kon ketika berteduh hujan,

Seorang lelaki mengalami detik cemas apabila terperangkap dan tersangkut dalam sebuah kon penghadang jalan di Sao Paulo, Brazil baru-baru ini.

Kakitangan Syarikat Kejuruteraan Trafik (CET) di Sao Paulo yang sedang mengutip kon di kawasan jalan tersebut untuk kerja pembaikan sedar tentang situasi itu. Pergerakan mencurigakan dan suara dari dalam kon tersebut menimbulkan tanda tanya, dan mereka menyedari kewujudan lelaki yang terperangkap.

Terkejut dengan keadaan itu, beberapa petugas syarikat tersebut segera memberikan pertolongan untuk mengeluarkan lelaki tersebut. Walaupun beberapa percubaan diperlukan, kakitangan CET berjaya membebaskan mangsa tanpa bantuan pasukan bomba.

Nasib tidak menyebelahi lelaki ini, tersangkut dalam kon ketika berteduh hujan

Lelaki itu, setelah dibebaskan, menerangkan bahawa niatnya masuk ke dalam kon itu adalah untuk melindungi diri daripada hujan lebat dan ribut yang melanda kawasan tersebut. Malangnya, dia terperangkap dalam penghadang jalan dan memerlukan bantuan untuk keluar.

Tiada kecederaan dilaporkan dalam kejadian tersebut, dan individu tersebut tidak memerlukan rawatan hospital setelah dibebaskan.

BACA:
Sangat rendah diri dan tak menunjuk dalam melakukan amal jariah, kariah surau terkejut jumpa RM50 dalam balutan RM1
Lelaki menyamar jadi patung sebelum pecah masuk curi barang kemas dan tukar baju dalam kedai yang berlainan
Pemandu ambulans buat perangai, selamba berhenti beli pisang goreng semasa hantar pesakit ke hospital