Pelajar universiti hadapi jangkitan dalam rahim lepas gugurkan kandungan, termakan pujuk rayu pelakon lelaki

Seorang pelakon lelaki yang didakwa melarikan diri selepas memaksa seorang pelajar universiti untuk menggugurkan kandungannya telah menimbulkan rasa marah dan kecewa dalam wanita tersebut.

Wanita berusia 21 tahun itu melaporkan bahawa kini dia mengalami jangkitan di rahim selepas menjalani proses pengguguran tersebut. Dia mendakwa pelakon lelaki tersebut menggunakan kata-kata manis dan janji untuk meyakinkannya agar melakukan pengguguran, dengan janji untuk menjaga dan menyokongnya.

Namun, setelah tindakan tersebut dilakukan, pelakon tersebut menghilangkan diri dan enggan mengambil tanggungjawab terhadap perbuatannya.

“Saya mengikut segala permintaannya untuk menggugurkan kandungan selepas dia memujuk saya berulang kali. Saya bersedia untuk menarik balik laporan polis dan menjalani pengguguran selepas dipujuk dengan segala janji manisnya yang kononnya mahu menjaga saya selepas pengguguran.

Dia juga berjanji untuk berkahwin denganku walaupun harapan untuk hamil lagi agak sukar kerana saya telah mengambil ubat gugur janin.”

Penuntut universiti hadapi jangkitan dalam rahim lepas gugurkan kandungan, termakan pujuk rayu pelakon lelaki

Malangnya, kata-kata manis tersebut hanya bertujuan untuk melarikan diri dan tidak mahu bertanggungjawab, sedangkan kini saya terpaksa pergi bolak-balik ke hospital kerana mengalami jangkitan pada alat kelamin.

“Saya hanya tahu masalah ini dua minggu yang lalu selepas doktor memberitahu saya bahawa proses pengguguran melalui pil gugur janin yang saya ambil tidak berkesan sepenuhnya. Masih ada janin yang tinggal di dalam badan.”

Wanita itu menambahkan bahawa pendedahan yang dibuatnya bukan untuk bernikah dengan pelakon tersebut, tetapi hanya untuk mencari keadilan yang sepatutnya.

Menurutnya, dia mahu membawa perkara ini ke mahkamah dan memastikan pelakon tersebut menerima hukuman yang sewajarnya.

“Saya tidak mahu kahwin dengannya. Saya hanya mahu dia bertanggungjawab dan mempunyai sifat kemanusiaan.”

“Hanya ketika saya berada pada fasa terendah dalam hidup saya sekarang, sekurang-kurangnya tanyalah tentang perkembangan saya dan berikan sokongan serta selesaikan masalah ini secara baik.”

“Tetapi saya terpaksa menanggung kesakitan seorang diri, manakala dia gembira menikmati kehidupannya seolah-olah tiada apa yang berlaku.”

“Saya mahu dia mendapat balasan yang sewajarnya. Biarlah kedua-dua kami diheret ke mahkamah atas kesilapan yang kami lakukan. Saya mahu dia belajar dari pengalaman ini, bukan hanya bebas dan hidup dengan penuh kebahagiaan.”

Sebelum ini, beberapa hantaran TikTok menjadi viral yang mengaitkan nama seorang pelakon lelaki yang didakwa menghamilkan seorang wanita dan telah melarikan diri tanpa bertanggungjawab terhadap perbuatannya.

BACA:
Bolehkah kita guna baja tahi ayam untuk menyuburkan rumput di kubur? Ini penjelasan Dr Zulkifli
Influencer bergegas cari tempat selamat, dapat amaran gempa bumi bakal berlaku ketika buat ‘live’ di media sosial
Asap berkepul-kepul dan sampah sarap bersepah, netizen bengang tengok warga asing jual jagung di KLCC