JebatDerhaka

Pelawak Hamdan Senario ditidurkan dan diberi oksigen, alami jangkitan kuman dalam darah

Isteri kepada Hamdan Senario memberitahu bahawa suaminya kini sedang dirawat di Hospital Sultanah Aminah, Johor Baharu disebabkan jangkitan kuman dalam darah.

Malini, ketika dihubungi, menerangkan bahawa Hamdan atau Ahmad Hamdan Mohamed Ramli, 54, telah mengalami cirit-birit sejak malam Sabtu. Pada mulanya, mereka menganggap ini mungkin disebabkan oleh keracunan makanan. Namun, keadaan semakin teruk, menyebabkan Malini membujuk suaminya untuk menerima rawatan di hospital.

“Pada mulanya, suami saya mengalami cirit-birit sejak malam tadi. Kami fikir mungkin disebabkan oleh keracunan makanan. Tetapi pada pukul 10 pagi tadi, kami mengajaknya ke hospital untuk memeriksa tekanan darah, dan semuanya nampak baik.

“Namun, kerana menunggu rawatan seterusnya, kami terpaksa menunggu selama empat jam, yang membuatkan suami saya semakin lemah,” katanya.

Malini menerangkan bahawa selepas pemeriksaan doktor, keputusan diambil untuk menidurkan Hamdan bagi mengelakkan sebarang komplikasi.

Pelawak Hamdan Senario ditidurkan dan diberi oksigen, alami jangkitan kuman dalam darah

“Doktor memberikan oksigen kepada suami saya dan tiba-tiba memberitahu bahawa dia perlu ditidurkan kerana terdapat kuman dalam darah.

“Kuman dalam darah menyebabkan tekanan darah menurun dan jantung menjadi lemah. Oleh itu, suami saya perlu tidur untuk mengelakkan dia pengsan,” jelasnya.

Malini turut menyatakan bahawa suaminya tidak mempunyai sebarang penyakit, tetapi disyaki mengalami masalah buah pinggang. Beliau memohon doa dari orang ramai untuk kesembuhan suaminya.

“Saya ingin menegaskan bahawa suami saya tidak mempunyai sebarang penyakit, hanya disyaki mengalami masalah buah pinggang. Saya harap anda semua boleh doakan kesembuhannya,” pinta Malini.

Untuk makluman, kumpulan Senario dijadualkan mengadakan showcase Senariounion di Hotel Sentral Johor Baharu pada malam Ahad. Sebelum kejadian ini, wartawan sempat merakamkan aksi Hamdan bersama anggota kumpulan Senario, termasuk Wahid, Azlee, Saiful Apek, dan Yassin sewaktu makan malam. Keadaan Hamdan pada masa itu kelihatan sihat dan sempat beramah mesra bersama peminat.

BACA:
“Aku pelik kenapa abang aku pilih dia jadi isteri, satu hari aku balik diam-diam, apa yang aku nampak buat aku menangis”
Jambatan semulajadi paling unik di dunia, ambil masa 30 tahun dan terbentuk daripada akar pokok beringin
Gara-gara anak salah masukkan kata laluan, bapa terpaksa tunggu 47 tahun untuk buka Ipad miliknya