Pemilik berputih mata, kereta parkir tengah panas tiba-tiba terbakar

Sebuah kereta di Thailand terbakar, diduga disebabkan oleh tisu kering dan pencungkil gigi yang terpapar kepada sinaran matahari dan panas terik, melaporkan akhbar Thaiger semalam.

Kejadian berlaku di Soi Porn Sawang 7, di wilayah Samut Prakan, tengah hari semalam.

Pemiliknya, Tawan Sakplin, dilaporkan meletakkan keretanya di sebuah lorong berdekatan dengan kediamannya sebelum beliau pergi ke tempat kerja menggunakan motosikal.

Pada hari kejadian, dia menerima panggilan dari ibunya mengenai kebakaran tersebut. Segera setelah tiba di lokasi, dia mendapati anggota bomba tempatan telahpun memadamkan api.

Tawan membuat anggapan bahawa gabungan panas berlebihan dan cahaya matahari yang masuk melalui tingkap belakang telah menyebabkan tisu kering dan pencungkil gigi mudah terbakar.

Pemilik berputih mata, kereta parkir tengah panas tiba-tiba terbakar

Sebagai tindak balas kepada kejadian tersebut, Tawan menyeru orang ramai untuk berhati-hati ketika meletakkan kenderaan di bawah sinaran matahari.

Pemilik kenderaan juga dinasihatkan untuk memastikan barang-barang yang mudah terbakar seperti tisu dan pencungkil gigi tidak ditinggalkan di dalam kenderaan untuk mengelakkan bahaya yang sama.

Nilai kekayaan cecah billion ringgit Malaysia, ini senarai 10 orang paling kaya, nombor 1 tu ramai kenal
Pengemis alaf baru, guna QR untuk raih duit sedekah
Ibu dan anak ‘scam’ orang ramai, pura-pura sakit untuk dapatkan bantuan