Pengantin tampal stiker minta maaf dekat doorgift mi segera yang diberi, elak berlaku salah faham para tetamu

Pengantin tampal stiker minta maaf dekat doorgift mi segera yang diberi, elak berlaku salah faham para tetamu.

Majlis perkahwinan adalah sesuatu yang tidak boleh dianggap enteng kerana ia merupakan hari yang paling bersejarah bagi pengantin. Oleh itu, persediaan awal perlu dilakukan untuk memastikan segala keperluan tersusun dengan kemas, termasuklah cenderahati untuk tetamu.

Dahulu, bunga telur menjadi pilihan cenderahati, namun kini, memberikan makanan ringan dan keperluan dapur telah menjadi trend yang semakin popular di kalangan tuan rumah majlis perkahwinan.

Melalui gambaran di media sosial, seseorang telah menunjukkan cenderahati makanan segera yang diterima semasa menghadiri majlis perkahwinan baru-baru ini. Walaupun cenderahati tersebut berguna, ia ternyata merupakan produk atau jenama yang mempunyai hubungan dengan Israel.

Pengantin tampal stiker minta maaf dekat doorgift mi segera yang diberi, elak berlaku salah faham para tetamu

Pada masa ini, terdapat gerakan memboikot makanan segera jenama tersebut yang sedang hangat di kalangan masyarakat Malaysia. Seorang pelayar Facebook telah memuji tindakan tuan rumah dan pengantin kerana meletakkan pelekat yang menjelaskan situasi tersebut.

“Sekurang-kurangnya ada idea pelekat untuk barang yang dibeli sebelum kempen boikot,” katanya. “Terbaik untuk pengantin yang peka terhadap isu boikot dan gigih meletakkan pelekat. InshaAllah, Allah tahu niat awak dan memberikan rezeki yang lebih baik.”

Perkongsian tersebut telah mendapat lebih daripada 1,200 perkongsian di Facebook. Di ruangan komen, ramai yang bersetuju bahawa keluarga pengantin tersebut memahami situasi semasa dan bijak membeli barangan jenama tersebut sebelum kempen boikot.

BACA:
Dompet pelajar wanita ini ditemui kembali selepas 63 tahun hilang, tak sangka isi kandungannya masih elok dan bersih
Sering berlaku dan ‘tak manis’, pendakwah tegur dj kenduri baca doa masa tetamu makan
Elak dan kawal ketagihan anak makan jajan, bapa nekad kunci peti ais dengan mangga