JebatDerhaka

Penumpang komuter buat perangai, selamba buang air kecil dalam gerabak depan orang ramai

Penumpang komuter buat perangai, selamba buang air kecil dalam gerabak depan orang ramai.

Seorang penumpang lelaki telah dirakam ketika sedang melakukan tindakan membuang air kecil di dalam gerabak komuter Perkhidmatan Transit Massa (MTR) di Hong Kong baru-baru ini, seperti yang dilaporkan oleh laman berita dimsumdaily.hk semalam.

Rakaman berdurasi 1 minit dan 16 saat itu dimuat naik oleh seorang netizen, memperlihatkan perbuatan biadab lelaki tersebut yang membuang air kecil tanpa mengendahkan persekitarannya.

Lelaki itu terlihat membuka zip seluarnya dengan tangan kanannya sebelum membuang air kecil di lantai gerabak. Selepas menyelesaikan tindakan tersebut, dia nampak berhati-hati untuk tidak menginjak air kencing dan kemudiannya membetulkan seluarnya.

Penumpang komuter buat perangai, selamba buang air dalam gerabak depan orang ramai

Walaupun ada dua penumpang wanita duduk berdekatan dengannya ketika kejadian, mereka kelihatan asyik dengan telefon bimbit masing-masing, seolah-olah tidak sedar akan tindakan menjijikkan lelaki tersebut.

Walaupun tarikh sebenar kejadian tidak dinyatakan dalam video tersebut, tindakan lelaki tersebut berpotensi melanggar Undang-Undang Kecil MTR.

Kemarahan ramai netizen meluap dalam komen, mengkritik lelaki tersebut atas sikapnya yang kurang sopan, perilaku yang tidak bersih, dan memberikan kesulitan kepada penumpang lain di dalam kereta api.

Video disini

BACA:
Akibat fenomena ‘Polar Night’ di Alaska, bandar di sana bergelap sehingga Janurai 2024
Berang komen ‘takleh lawan Nisa AI’ tular di Tiktok, tuan badan terpaksa tampil beri penjelasan dan minta hentikan
“Kreativiti another level” – Mydin asingkan produk buatan Malaysia berdasarkan negeri