Program Subuh Macam Jumaat Alif Satar jadi perhatian dan pujian pempengaruh luar negara

Sejak beberapa bulan yang lalu, Alif Satar, seorang selebriti versatil, telah berjaya mengumpulkan ribuan orang dan anak muda untuk menyertai kempen solat Subuh berjemaah di masjid yang dianjurkannya.

Inisiatif yang dilakukannya telah menarik perhatian seorang pengaruh terkenal dari luar negara yang dikenali sebagai Razia Hamidi.

Razia memuji Alif

Rentastic Register Page

Melalui hantaran yang dimuat naik di Instagram (IG), Razia memuji tindakan dan usaha Alif Satar, pelantun lagu ‘Sesungguhnya Aku’, untuk mengumpulkan umat Islam dalam melaksanakan solat Subuh secara berjemaah setiap hari di masjid.

Razia juga tertarik dengan keberanian Alif yang mempersoalkan tindakan orang Islam yang selalu mengutuk kekejaman dan penindasan yang dilakukan oleh Israel terhadap Palestin, tetapi tidak berani untuk bangun pagi menunaikan solat Subuh di masjid.

‘Macam mana nak tolong rakyat Palestin kalau bangun Subuh pun korang takut?’

Alif, awak telah memberikan inspirasi kepada semua orang. Masya-Allah, mari kita mulakan transformasi dalam kalangan umat Islam secara global.

Kita perlu memulakan revolusi dalam ibadah kita. Bolehkah kita menjadikan gerakan yang dilakukan oleh Alif ini sebagai gerakan global dalam dunia Islam?

Hantaran tersebut juga menarik perhatian Alif, yang mengucapkan terima kasih atas pujian yang diberikan kepadanya.

Menurut Alif, inisiatif yang dilakukannya bertujuan membantu seluruh umat Islam menjadi kuat untuk bangun awal pagi dan melaksanakan solat Subuh secara berjemaah.

Komen Alif: Terima kasih atas sokongan semua. Saya berharap gerakan ini dapat menginspirasi lebih ramai umat Islam untuk bersama-sama meningkatkan kualiti ibadah kita. Semoga kita dapat mencapai kekuatan kolektif dalam mengamalkan solat Subuh berjemaah.

Rentastic Register Page
BACA:
Bolehkah lelaki bukan mahram pegang rambut wanita yang sudah dipotong? Ini hukum yang ramai tak tahu
Lelaki diperas ugut, wanita jadi pelepas nafsu penjawat awam beruniform di Bukit Ampang
Kecoh dekat media sosial, pendaki rakam kelibat makhluk asing setinggi 3 meter di puncak bukit