Sering terpalit dengan kontroversi panas, jawapan Sophia Albarakbah buat ramai tersentak

Pelakon yang cantik, Sophia Albarakbah, terus mengekalkan ketenangan dalam menjalani kehidupan walaupun seringkali terjerumus dalam kontroversi yang panas.

Prinsip Ketenangan Sophia

Sophia memberikan jawapan yang mantap melalui hantaran di Instagram Story (IG) apabila seorang pengikut bertanya bagaimana dia mampu kekal tenang di tengah-tengah serangan tohmahan.

Menurut gadis berusia 30 tahun ini, dia tidak pernah menyimpan perasaan dendam terhadap netizen yang melemparkan komen negatif ke atasnya.

“Saya hidup dengan prinsip bahawa apa sahaja perkara buruk yang mereka katakan, fikirkan atau lakukan terhadap saya, itu semua atas mereka (biarkan mereka menanggung dosa dan hadapi akibatnya) dan saya tak perlu membalas dendam. Mereka tidak mengenali saya atau mengetahui kisah saya tetapi memilih untuk bertindak seperti itu.”

Sering terpalit dengan kontroversi panas, jawapan Sophia Albarakbah buat ramai tersentak

Sophia turut menekankan bahawa sebagai manusia, dia menyerahkan segalanya kepada Allah.

“Saya percaya kepada kuasa Allah yang lebih besar. Jadi selagi saya menjaga hubungan saya dengan tuhan, tuhan pasti akan membantu saya. Dia mengenali saya lebih daripada sesiapa pun.”

“Mereka buat kita, kita jangan buat mereka.”

Sebelum ini, Sophia telah menjadi tumpuan media kerana dikaitkan dengan isu cinta lokasi, yang telah mencetuskan pelbagai spekulasi dan menarik perhatian ramai.

BACA:
Pelancong wanita China tiada tamadun, selamba buang air besar tengah-tengah jalan di Cameron Highland
Buah yang ditanam perbandaran boleh dipetik sekiranya syarat dan terma ini ditunaikan
Najib Razak rasuah beli undi PRU-13, terima sebanyak USD$681 juta