JebatDerhaka

Ustazah Asma’ jawab soalan mengenai poligami, ramai terkejut dengar jawapan yang diberikan

Ustazah Asma’ jawab soalan mengenai poligami, ramai terkejut dengar jawapan yang diberikan.

Pendakwah bebas Ustazah Asma’ Harun menyuarakan pandangannya ketika ditanya sekiranya suaminya hendak berkahwin lain.

Walaupun soalan tersebut tidak pernah ditanya suami, namun Asma’ tetap dengan pendiriannya serta memberitahu bahawa dia enggan menerima kehadiran wanita lain.

“Saya jawab terus terang saya tak nak. Saya tak boleh terima. Saya daripada dulu sampai sekarang saya cakap benda yang sama.

“Tapi suami saya tak pernah tanya pendapat tu. Sebelum dia berniat nak tanya, saya dah bagitahu yang saya tak nak,” katanya menerusi satu video tular.

Pendakwah berusia 39 tahun itu mendedahkan dia juga insan biasa yang memiliki sifat kuat cemburu sama seperti wanita lain.

Ustazah Asma' jawab soalan mengenai poligami, ramai terkejut dengar jawapan yang diberikan

Katanya dia bimbang kegagalan mengawal diri akan mendatangkan keburukan kepada dirinya yang juga merupakan seorang figura dihormati ramai.

“Saya seorang wanita yang sangat kuat cemburu. Saya sangat bimbang saya tidak boleh mengawal cemburu saya dan akhirnya hilang akhlak saya, hilang diri saya.

“Saya tak boleh kawal emosi saya, akan jadi mudarat pada diri saya,” tambahnya.

Video pengakuan itu mendapat banyak persetujuan daripada warganet terutamanya golongan wanita yang menganggap dsifat cemburu merupakan lumrah perempuan terutama jika pasangan tidak dapat berlaku adil.

Dipercayai, soalan itu diajukan kepada ustazah susulan tindakan seorang pempengaruh dikenali Abang Tesla yang mengumumkan perkahwinan kedua di TikTok sekali gus mengejutkan orang ramai.

Namun begitu, pempengaruh tersebut memaklumkan dia berkahwin secara sah dan telah mendapat keredaan isteri pertama terlebih dahulu.

BACA:
Asal-usul dan sejarah nasi kandar yang ramai tak tahu, menjadi kegemaran pekerja buruh suatu ketika dahulu
“Apa salah aku? Korang benci aku macam ni, macam aku tak ada perasaan, aku stress sampai doa anak dalam kandungan mati”
Kawasan kedai jadi panik, kereta tiba-tiba berundur dengan laju rempuh budak dan kedai jual makanan kucing