Wanita fobia beli nasi lemak tepi jalan, terkejut jumpa bangkai cicak masa ingin menjamu selera

Wanita fobia beli nasi lemak tepi jalan, terkejut jumpa bangkai cicak masa ingin menjamu selera.

Nasi lemak sambal cicak, “pengotor sangat” wanita fobia beli nasi lemak tepi jalan. Nasi lemak merupakan menu kesukaan rakyat Malaysia. Bukan saja dinikmati di pagi hari tetapi tengah malam juga masih ramai mencarinya ketika panas-panas.

Dalam keenakan dan menjadi menu kesukaan ramai, sikap peniaga yang tidak menitip beratkan kebersihan ketika penyediaan makanan boleh membawa mudarat kepada pembeli. Satu video dikongsikan oleh Fatihahh di Tik Toknya cukup menjijikkan di mana sambal nasi lemak yang sepatutnya dicampur ikan bilis namun dia menemui seekor cicak yang telah mati.

Nasi Lemak Sambal Cicak


Tulis Fatihahh, dia membeli nasi lemak itu di gerai tepi jalan di lokasi Taman Tasik Permaisuri, Cheras. Tapi apa yang dia dapat, sambal nasi lemaknya bercampur cicak.

“Sebelum makan check la dulu ya. Fobia aku nak beli nasi lemak tepi jalan! Pengotor gila” tulisnya.

Wanita fobia beli nasi lemak tepi jalan, terkejut jumpa bangkai cicak masa ingin menjamu selera

Dari video dikongsinya jelas seekor cicak bercampur bersama sambal dan nyata ia cukup mengembangkan tekak.

“Pengotor Sangat” Wanita Fobia Beli Nasi Lemak Tepi Jalan

Di ruangan komen ramai berkata kembang tekak melihat nasi lemak sambal cicak ini bahkan ada yang berlawak mengatakan ianya jackpot termasuk lauk extra. Namun ada satu komen turut mengakui mengalami perkara yang sama hingga dirinya fobia untuk makan ikan bilis.

“Pernah kena dlm nasi lemak juga,n asib perasan, x sempat la mkn cicak tu, tp nasi dh mkn😩mmg muntah teruih, bertahun2 x mkn ikan bilis jadi fobia teruih @ieyda80.

Mungkin hal ini boleh jadi ingatan kepada mana-mana peniaga untuk menjaga kebersihan makanan kerana pembeli mengeluarkan duit, bukan dapat secara percuma.

@ffaateha Sebelum makan check la dlu ya. fobia aku nak beli nasi lemak tepi jalan! pengotor gila 🤮🤢🤮 #fyp ♬ 原聲 – mycatso_cute
BACA:
Lelaki berumur 26 tahun bayar denda sebanyak RM30,000 pada suami, terlanjur dengan isteri orang sampai hamil
“Ibu aku sangat alim, berpuluh kali khatam quran, bertudung labuh, dan tegas, alangkah terkejutnya aku bila tengok phone dia”
Ibu yang teraniaya, diheret anak turun tingkat 3 gara-gara berebut duit pencen polis