Jemaah terkejut beruk, lelaki selamba tunggang motosikal kuasa elektrik dalam masjid

Sebuah video yang viral di media sosial Indonesia memperlihatkan seorang lelaki menunggang sebuah motosikal elektrik di dalam masjid, lapor portal berita Wolipop semalam.

Dalam video yang dikongsi di platform TikTok, lelaki tersebut dilihat menunggang motosikal melalui ruang solat yang tidak berjemaah ketika itu.

Menurut penjelma video tersebut, Aify, dia sedang berehat di dalam masjid di wilayah Kalimantan Selatan selepas menunaikan solat zuhur.

Tiba-tiba, lelaki tersebut muncul menunggang motosikal, membuat Aify terkejut melihat situasi tersebut.

“Saya terkejut kerana tidak pernah melihat orang menunggang motosikal di dalam masjid,” katanya.

Jemaah terkejut beruk, lelaki selamba tunggang motosikal kuasa elektrik dalam masjid

Tambah Aify, selepas disiasat, dia mendapat tahu bahawa motosikal tersebut memang digunakan untuk mengangkut kotak air mineral dan pelbagai barang berat lain.

Video itu menjadi viral dan mendapat pelbagai komen dari netizen.

“Lebih baik guna troli kerana lebih praktikal, kelihatan lebih baik dan murah untuk mengangkut barang. Tetapi, keputusan berada di tangan pihak pengurusan masjid. Mungkin mereka mahu memperlihatkan sesuatu yang unik,” kata seorang netizen.

“Saya izinkan memberikan penjelasan. Motosikal itu memang dikhaskan untuk digunakan di dalam masjid sahaja. Ia tidak dibawa keluar dan digunakan untuk mengangkat kotak air mineral,” kata netizen yang lain.

BACA:
“Mak cakap melahirkan saya satu kesilapan, selalu di anak tirikan, tapi benda yang berlaku sebelum mak meninggal buatkan saya terkejut”
Erra Fazira buat dua perkara ini untuk sentiasa nampak sibuk, nak elak fikir pasal jodoh
Cikgu alami penyakit misteri, badan jadi kurus dan sering diganggu lepas terima surat dari rakan sekerja