Syarikat penerbangan paling pelik di dunia, pilot akan beritahu penumpang destinasi yang dituju selepas 2 jam perjalanan

Tidak mudah untuk mencari pengalaman perjalanan yang dapat menandingi keseronokan dan kegembiraan yang pernah dirasai semasa kecil.

Mungkin itulah sebabnya dalam masa kurang daripada satu hari, lebih daripada 6,000 individu mencuba nasib dengan mendaftar untuk peluang menaiki penerbangan ke destinasi yang tidak diketahui.

Walaupun selepas berlepas, mereka masih tidak mengetahui ke mana mereka akan pergi, melainkan juruterbang.

“Mereka meminta saya ‘sertai ke destinasi yang tidak diketahui’,” kata Louise Hörnberg, seorang pengembara yang bersemangat dalam perjalanan itu, dari SAS (Scandinavian Airlines) yang ternyata lebih daripada sekadar penerbangan.

Pengalaman itu diteruskan dengan penginapan bermalam dan beberapa aktiviti yang tidak dapat dilupakan.

Syarikat penerbangan paling pelik di dunia, pilot akan beritahu penumpang destinasi yang dituju selepas 2 jam perjalanan

Bagi pengembaraan ‘Destinasi Tidak Diketahui’ ini, SAS menawarkan kepada ahli program kesetiaan ‘EuroBonus’ yang menyertai program kesetiaan secara percuma untuk mendapatkan perjalanan sebanyak 30,000 mata.

Penumpang tahu bila mereka akan berlepas, tetapi tidak tahu ke mana mereka akan pergi.

Mereka yang mendapat tempat dalam penerbangan berpeluang menambah penginapan hotel pada kadar yang dirundingkan khas, dan tiba untuk mengetahui bahawa syarikat penerbangan itu mempunyai banyak kejutan dalam kedai, dengan seluruh percutian mereka dijaga.

Penerbangan Destinasi Tidak Diketahui, yang berlepas dari Copenhagen pada 5 April lalu, tidak mempunyai destinasi yang ditetapkan walaupun dua jam selepas berlepas.

Dengan hanya 30,000 mata untuk perjalanan pergi balik, ia mungkin merupakan perjanjian mata tahun ini.

Syarikat penerbangan paling pelik di dunia, pilot akan beritahu penumpang destinasi yang dituju selepas 2 jam perjalanan

Pada hari penerbangan, penumpang dan anak kapal selain juruterbang tidak tahu ke mana mereka akan pergi.

Bercakap secara eksklusif, Ketua Pegawai Eksekutif SAS Anko van der Werff berkata, menjadi jelas bahawa ‘kejutan, misteri dan kegembiraan’ sebenarnya adalah permainan itu.

Semua pas penerbangan ditandakan dengan XXX, bukannya kod biasa untuk destinasi.

“Hidupkan, jadi inovatif dan melangkaui sempadan,” mesej van der Werff kepada SAS dan pelanggannya.

BACA:
Erra Fazira buat dua perkara ini untuk sentiasa nampak sibuk, nak elak fikir pasal jodoh
Cikgu alami penyakit misteri, badan jadi kurus dan sering diganggu lepas terima surat dari rakan sekerja
Tabiat bancuh air lepas bertengkar terbongkar, isteri terkejut suami buat sesuatu lepas setahun kahwin